Inicio :: Artículos :: No anem a quedar-nos de braços creuats mentre veiem com Florentino Pérez es porta 1600 milions d’euros pel projecte Castor

No anem a quedar-nos de braços creuats mentre veiem com Florentino Pérez es porta 1600 milions d’euros pel projecte Castor

 

Ací us deixe la nota de premsa que hem llançat avui des d’Esquerra Unida anunciant les noves iniciatives per a frenar el pagament de la indemnització pel projecte Castor.

Esquerra Unida anuncia noves iniciatives per aturar el pagament de la indemnització del Castor

El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, i la eurodiputada, Marina Albiol, informen que han iniciat una sèrie d’actuacions per a impedir que els ciutadans i ciutadanes terminen pagant la indemnització de la fracassat magatzem Castor. Aquestes iniciatives van encaminades a demandar la implicació de la Síndica de Greuges valenciana i la sol·licitud d’una còpia del document en mans del BEI que va modificar les clàusules del Castor.

Per la seua part, Tormo, ha enviat un escrit a la Síndica de Greuges de la Comunitat Valenciana per saber de primera mà si aquesta institució pensa sumar-se a la demanda del síndic català o ja ha iniciat algun tipus d’actuació pròpia per a defensar els interessos dels valencianes i valencianes.

“No s’entendria que la sindicatura catalana estiga treballant de valent per impedir el pagament dels 1460 milions d’euros, i que la nostra sindica no fera res, més tenint en compte que el magatzem es troba a escassos kilòmetres de Vinaros, seria una vergonya”.

Per la seua banda, l’eurodiputada Albiol ha demanat al Banc Europeu d’Inversions una còpia del document en el que s’especifica la modificació de les clàusules que va introduir el Govern Rajoy al 2012, “aquest modificació introduïda per Soria va millorar sensiblement les clàusules, que ja eren molt bones, per a l’empresa privada i va ampliar de 5 a 25 anys el període de renúncia, tot un regal”.

Albiol recorda que ja s’han registrat diverses iniciatives en el Parlament Europeu en relació al Castor, “hem demanat una investigació a la Comissió Europea per analitzar el paper del BEI en un projecte tremendament lesiu per les poblacions veïnes i el medi ambient que ha causat 500 sismes i una indemnització multimilionària”.

Tots dos ha reafirmat la necessitat de que aquells que van projectar el Castor, el van dur a terme, l’han hagut de tancar i finalment han aprovat una indemnització que anirà directament a la butxaca de Florentino Pérez, paguen políticament i si escau judicialment, siguen del PP o del PSOE, perquè tota la història del Castor es pot definir en una immensa martingala.

Documents adjunts:

  • Requeriment al BEI de la còpia del document en el que s’especifica la modificació de les clàusules que va introduir el Govern Rajoy al 2012 (.pdf, 69Kb) – Descarregar
  • Escrit a la Síndica de Greuges (.pdf, 29Kb) – Descarregar