Inicio :: Artículos :: Amb els treballadors i treballadores de l’Hospital Provincial en defensa de la sanitat pública

Amb els treballadors i treballadores de l’Hospital Provincial en defensa de la sanitat pública

DSC03322

Aquest matí he estat reunida amb els treballadors i treballadores de l’hospital Provincial de Castelló.

La Conselleria i la Diputació tenen la intenció de privatitzar el servei de radiodiagnòstic i de medicina nuclear, que serien afegits a les ressonàncies magnètiques que ja estan privatitzades.

Hem escoltat les seues queixes i informacions, i a més, els he manifestat el recolzament d’EUPV a les seues demandes en defensa de la sanitat pública.

Els he mostrat el nostre rebuig a les intencions de l’Hospital Provincial de Castelló de privatitzar els serveis de medicina nuclear i de radioteràpia. El Consell té un pla que consisteix a privatitzar tros a tros, la sanitat pública, el que està passant a l’Hospital Provincial és un bon exemple.

No hi ha raons de pes per a privatitzar aquests serveis,“solament existeixen darrere interessos empresarials que volen fer negoci amb la sanitat pública. La Sindicatura de Comptes ha deixat ben clar que una gestió pública és més barata i representa una despesa menor que una gestió en mans privades.

Anem a demanar la compareixença del Conseller de Sanitat, Llombart, per a què explique aquesta política de privatització que està colpejant la sanitat pública i que a més d’una major despesa econòmica, donat que els preus estan unflats clarament, també comporta una menor qualitat en l’atenció que la que podrien atorgar els professionals públics si gestionaren aquests serveis directament.

A més hem registrat una proposició no de llei a Les Corts Valencianes exigint a la Conselleria de Sanitat que ature l’actual procés de privatització dels serveis de radioteràpia i medicina nuclear i que el servei de ressonàncies torne a ser gestionat públicament.