Inicio :: Artículos :: El copagament de la farmàcia hospitalària és una mesura sàdica i cruel

El copagament de la farmàcia hospitalària és una mesura sàdica i cruel

Des d’EUPV exigim al Consell que s’opose a aplicar el copagament farmacèutic als hospitals.

El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, ha anunciat l’aplicació del copagament per al 2014. Des d’Esquerra Unida exigim al Consell i a tot el Partit Popular que s’oposen al copagament en la farmàcia hospitalària, que no apliquen al País Valencià eixe impost als malalts més greus, que no facen pagar als malalts de càncer o d’hepatitis pels seus tractaments. És una mesura de sàdica i cruel.

El Consell vol acabar amb el nostre sistema sanitari públic que es sosté amb els impostos. Ha de pagar més qui més guanya i qui més té, no qui més malalt està. Amb el copagament el problema no és la quantitat de diners sinó que es trenca amb un dels pilars bàsics de la nostra sanitat pública, la solidaritat, i a més a més s’obre la porta a qualsevol altre tipus de copagament. Demanem al Consell que seguisca la via per la qual han optat altres territoris de no aplicar el copagament.